Historiek

1989: Luc Van Gucht en Eric Van Hauwermeiren, die samen werkzaam waren bij Volkswagen, starten een garagebedrijf in een oude paardenstal, gevestigd achter het bedrijf van zijn vader in Sint-Gillis bij Dendermonde. De weg om er naartoe te rijden zat vol putten en modder, omdat deze ook werd gebruikt om vrachtwagens te lossen en te laden bij het bedrijf van zijn vader waar hij al jaren naar opkeek en veel respect voor toonde en nog toont. Ook was hij actief op de markten als standwerker waar hij onderhoudsproducten voor auto's verkocht. Wat een uit de hand gelopen hobby en kinderdroom was, werd realiteit.

1991: Luc nam de beslissing om een hangaar te laten zetten en alle werken uit te voeren aan de wagens met Porsche als hoofdactiviteit. Op dat moment verlaat Eric Van Hauwermeiren het bedrijf voorgoed.

1992: Luc Van Gucht nam ontslag bij Volkswagen waarna hij ging werken bij Porsche, einde 1992 nam hij daar ook ontslag om zich compleet op het garagebedrijf toe te leggen.

1994: Luc besliste om takeldiensten aan te bieden en carrosserie herstellingen zelf uit te voeren, wat op dat moment hele goede beslissing was.

1998: Het jaar dat geïnvesteerd werd. Alle zaken die nodig waren voor de racerij zoals weegbrug, uitlijnapparatuur en vele testapparatuur.

1999: Toen barsten het bedrijf uit zijn voegen en moesten zij een andere locatie zoeken om dit probleem te verhelpen. Na het gaan bekijken van verschillende panden waar de meeste problemen hadden om een milieuvergunning te krijgen voor carrosserie werd beslist om een compleet nieuw gebouw te zetten in Baasrode. Alle toestellen zoals spuitcabine enz… werden compleet nieuw gebouwd.

2000: Werd het bedrijf gespitst onder Carrosseriebedrijf L.E. Cars en RSR Motors die onderhoud en mechanische herstelling uitvoerden onder het zelfde dak.

2001: Werd de officiële opening op de nieuwe locatie in Baasrode.


Luchtfoto L.E. Cars

2003: Het bedrijf is zijn carrosserie afdeling gaan aanbieden aan andere garagebedrijven.

2005: Toen zijn wij begonnen met airco service aan te bieden.

2009: Rechtstreekse samenwerking met Porsche Brussel & Duitsland voor onderdelen en technische opleidingen.

2012: Werd er zwaar geïnvesteerd in allerhande uitlees apparatuur voor, Porsche, BMW, Mercedes, Volkswagen en een 8 tal universele merken wat maakte dat hij zich kon onderscheiden met andere bedrijven en alle werken intern voor 100% worden gedaan en uitgevoerd.

Het bedrijf beschikt dan ook over de nodige "know how" en heeft ook gediplomeerde werknemers in dienst om alle werken tot een goed einde te kunnen brengen. Wij investeren dan ook regelmatig in de nieuwste technieken om bij te blijven bij de evolutie van het voertuig.

Manager

Manager Luc Van Gucht

Van Gucht Luc